ASVH 8 uren van Hellendoorn Rally

Zaterdag 9 november organiseerde ASVH een rally voor alle type oldtimers. De rally bestond uit twee etappes voorzien van diverse kaartleessystemen, regelmatigheidsproef en letters die langs de weg opgeschreven moesten worden.

Tijdens de regelmatigheidsproef moest er gemiddeld 36 km/h gereden worden over een bol-pijl traject van ongeveer 22 kilometer. Het uitrekenen van de te rijden tijd was niet zo lastig, om dit vervolgens te verwezenlijken wel. Grotendeels ging het goed, totdat we ergens verkeerd reden. Op dat moment moet er tijd goed goed gemaakt worden en dus de snelheid flink verhoogd worden. Uiteindelijk zaten we er 30seconden vanaf. Voor ons prima.

Tussen de twee etappes in werd er verzameld bij Porsche Centrum Twente waar we werden voorzien van een broodje rookworst en een kop erwtensoep. Vervolgens startte de avondetappe. Gelukkig deed de Xenon verlichting grotendeels van de tijd goed zijn werk!

Uiteindelijk zijn wij 23e gefinisht van de 60 deelnemers. Niet slecht voor een eerste ‘echte’ rally! Inmiddels ben ik er wel achter dat het geen goed idee is om volgende keer weer met de 1800 deel te nemen. Het verlagen van een wagen is geen succes bij onverhard terrein. Zie hieronder een aantal foto’s. Ik heb de 1800 weer schoongemaakt en in de stalling gezet. Nu nog een keer tijd maken om de schade aan de uitlaat tijdens de rally te repareren.

Dit bericht is geplaatst in Volvo 1800E met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie