LED-verlichting in Volvo Amazon

De ruiten, bumpers, trekhaak en deuren zijn inmiddels weer gemonteerd. Zo nodig voorzien van nieuwe rubbers. Door de vele jaren stilstand waren flink wat rubbers verteerd.

De verlichting van de Amazon heb ik altijd wat zwak gevonden. Zo nu en dan zie ik weer een van achteren aangereden Volvo voorbij komen. Na dit zelf eenmaal meegemaakt te hebben, heb ik gezocht naar een oplossing. Een vriend die een gerestaureerde Amazon heeft, vertelde goede ervaringen te hebben. Na enig zoeken op internet bleek het niet zo eenvoudig om het juiste knipperlichtrelais te vinden. Ook dit is uiteindelijk gelukt.

Vervolgens heb ik alles gemonteerd, en werkt het erg mooi! Duidelijk een stuk feller.

Mocht u ook beter op willen vallen in het verkeer: Ik kan complete inbouwsets voor de Amazon/P1800/140/164 leveren. Dit is niet meer dan de lampen vervangen voor LED-lampen, een knipperlichtrelais, en eventueel een diode setup voor een correcte werking van de richtingaanwijzers. De kit omvat:

 • 4x knipperlicht
 • 2x stadslicht voorzijde
 • 2x achterruitrijlicht
 • 2x stadslicht/remlicht
 • 2x kentekenplaatverlichting
 • 1x knipperlichtrelais
 • optioneel een diodesetup

Prijs: 79,95 euro

2013-11-13 21.14.38 2013-11-17 12.55.08 2013-11-21 22.12.59 2013-11-24 20.55.56 DSC_00252013-12-14 14.13.40 2013-12-14 14.59.06

Dit bericht is geplaatst in Onderdelen, Volvo Amazon 1967 met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

11 Responses to LED-verlichting in Volvo Amazon

 1. Olivier schreef:

  Hi,

  Ik zoek toevallig een setje LEDs. Kun je contact met me opnemen over die set?

  Groet,
  O.

 2. michael schreef:

  Ik zou heel graag een setje willen bestellen.
  echt de beste upgrade kwa verlichting die je maar kan doen. heb zelf al bijna 2 keer iemand achterop gehad door die stomme kaasjes in de achterlichtjes.

  kunt u contact met mij opnemen?
  groet michael

 3. jan schreef:

  Dag Boele, komt alles met een handleiding? Een lampje wisselen lukt me wel, maar een diode-setup is me een stap te ver als het niet in jip-janneke taal in een stappenplan staat. Heb je ook een oplossing voor de koplampen? Groeten, Jan

  • Boele Braaksma schreef:

   Beste Jan,
   De diode setup is niet ingewikkeld. Ik kan je een email sturen met het schema.
   De koplampen zijn tegenwoordig wel in LED verkrijgbaar, echter leveren die niet voldoende lichtcapaciteit, in verhouding tot de prijs. Een set LED koplampen met goede lichtcapaciteit kost rond de 800 euro per set.

   Groeten, Boele

   • jan schreef:

    Dag Boele, het zou fijn zijn als je me dat schema kan bezorgen. Als het voor mij haalbare kaart is dan volgt snel een bestelling!

 4. Johan schreef:

  Hoi Boele, heb je deze sets nog? Als je wat meer plaatjes van voor/na hebt, dan houd ik me aanbevolen, ik heb eventueel wel interesse. Kun je ook zeggen hoeveel Lumen/Watt/kleur alle lampen zijn? Neem aan dat ik bij mijn Amazon ook iets met een diode setup moet gaan doen (ook geen idee hoe of wat)

 5. John schreef:

  Hallo Boele,
  Het is alweer een aantal weken geleden dat je mij zo’n setje hebt opgestuurd. Ik heb dat bij Wim B. neergelegd zodat hij het kan monteren, hij is mijn Amazon momenteel aan het restaureren.
  Ik kan mij niet herinneren dat er een knipperlicht relais bij zat.

 6. John schreef:

  Hallo Boele,
  Waarom is er een nieuw relais nodig?
  Groet, John

 7. J. Schepens schreef:

  Hopi Boele, zijn de led sets nog voorradig? Verneem graag van je. Vrgr

 8. J. Schepens schreef:

  Hopi > Hoi …. šŸ˜

Geef een reactie