Volvo B20E motor gemonteerd in Amazon

motor uitbouwen Jongerenregister

Afgelopen weekend heb ik met een aantal vrienden het B20E motorblok in de Amazon gemonteerd. Het demonteren van het oude B18D motorblok liep voorspoedig. Het B20E blok moest nog wel worden voorzien van nieuwe klepseals en pakkingen. Dit leverde wat vertraging op, maar vrijdagavond zat het B20E blok op zijn plaats.

In eerste instantie was ik van plan een M41 Overdrive te monteren samen met het blok. Dit bleek allemaal niet zo eenvoudig te passen, en kwam ik zo hier en daar wat onderdelen tekort. De wissel van de versnellingsbak wordt dus een apart project.

2014-02-19 21.16.52

Zaterdag heeft mijn vader ons geholpen de LPG verdamper te verplaatsen naar stuurboordzijde van de auto. Ik wil namelijk een gescheiden remsysteem monteren, en anders kom ik niet uit qua ruimte.

Vervolgens kwam het leukste werk; het opbouwen van de Weber carburateur en de wisselstroomdynamo. Na alles aangesloten te hebben, liep de motor vlot! Finetunen ga ik mij aankomend weekend mee bezig houden. Nu nog voorzichtig rijden zolang de afstelling slecht is.

 

Dit bericht is geplaatst in Volvo Amazon 1967 met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Volvo B20E motor gemonteerd in Amazon

  1. Rien Lammertink schreef:

    Dat wordt een getunede bak langzamerhand, Boele. Als je die gaat verkopen, gaat het storm lopen, schat ik. Overigens, dat monteren van dat B20E-blok komt me bekend voor. Wanneer kan ik komen kijken?

Geef een reactie