1800E achteras met schijfremmen gekocht voor Volvo Amazon

2014-08-23 16.50.28Afgelopen weekend heb ik een prachtige zwart gepoedercoate achteras gekocht. Deze as komt onder een Volvo 1800E uit. Ik wil de as monteren op de Amazon. Bij rally’s en sportief gebruik moet het remsysteem perfect zijn. Mijn ervaring met trommels is dat ze na het opwarmen slechter beginnen te remmen. Daar houd ik niet van.

 

De schijven zijn helaas ook gepoedercoat. Ik ga proberen deze af te laten draaien bij Decolas. De wielsteek van de 1800E is 5*108 mm, terwijl de steek van de Amazon 5*114,3 mm is. Ik ben er nog niet uit hoe ik dit op ga lossen. Het eenvoudigst is rondom steek 5*108 maken door de schijven van een 1800E te monteren op de vooras.

Helaas zal ik dan wel mijn huidige Kronprinz velgen moeten verkopen en starten met zoeken naar andere velgen die de steek 5*108 hebben.

 

Dit bericht is geplaatst in Volvo Amazon 1967 met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Responses to 1800E achteras met schijfremmen gekocht voor Volvo Amazon

 1. Stefan schreef:

  DIe achteras is een goede zaak, de steekassen van de amazon durfden nogal eens breken juist aan de aanzet van de spiegroef bij hoger opgevoerde B20’s. Ik heb meerdere keren een amazon op 3 wielen zien stranden op circuit op die manier.

  Maak/koop adapters 5×108 – > 5×114,3 van een 20 tal mm dik, dan staat hij vanachter ook wat breder, met de 5,5j originele brede velgen heb je nog plaats genoeg naar buiten toe.

  Die schijven een uurtje laten weken in methyleenchloride, dan valt heel dat boeltje er vanzelf af.

  Groetjes

  Stefan

  • Boele schreef:

   Hoi Stefan,

   Goede tip van de methyleenchloride. Ik ga kijken waar ik dat kan kopen!

   Adapters zijn niet nodig; ik heb ook de fusees van een Volvo 1800E die op de Amazon komen met de gegroefde remschijven. Nieuwe Minilites in 6J liggen klaar voor montage. ET15, dus dat komt goed.

   Groeten, Boele

Geef een reactie