Motorschade Volvo 1800

2014-08-14 07.46.35

Twee weken geleden was er op het Circuit Park Zandvoort het jaarlijks Nationaal Oldtimer Festival. Hoewel het weer wat tegenviel, ben ik toch met de Volvo 1800 20 minuten het circuit op gegaan. Erg leuk, maar wel glibberig.

Na afloop bleef de 1800 niet stationair lopen. De olie temperatuur was goed evenals die van het koelwater. Dit vond ik raar, aangezien het Megasquirt injectiesysteem dit bij zou regelen. Het moest dus logischerwijs een mechanisch defect zijn.

20140810_132620Vorige week ben ik begonnen met het meten van compressie, en daar werd de oorzaak al vrij snel duidelijk; Compressie verlies op cilinder 3. Na de cilinderkop verwijderd te hebben, zag ik dat cilinder 3 een flinke kras in de cilinderwand heeft. Ik vermoed dat de kras te diep is voor een overmaat boring.

Dus nu de afweging om een en ander op te boren naar 2,1 liter. Daar hangt wel een flinke prijs aan. Voorlopig dus minder rijden, en meer sleutelen!

Dit bericht is geplaatst in Volvo 1800E met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie