Achteras met schijfremmen gemonteerd op Volvo Amazon

2015-02-15 20.32.24 2015-02-15 16.44.08De achteras die ik een tijd geleden gekocht heb voor de Amazon, was nu klaar voor montage onder de Amazon. Mijn vader heeft nieuwe koperen remleidingen gemaakt en samen met m’n navigator hebben we de as omgebouwd.

Uitdaging bleek vooral de handremkabel. Het originele systeem van de Amazon pastte niet meer. Ik had reeds een handremkabel van een 1800E gekocht, omdat de achteras ook van een 1800E is, maar helaas bleek de handremkabel niet lang genoeg.

2015-02-19 20.55.21

Met een beetje geluk (en wat gokken) heb ik een handremkabel van de Volvo 140-serie gekocht. Het handremsysteem is namelijk gelijk als dat van de 1800E / ES. Deze kabel is 20 cm langer, waardoor het precies past!

Helaas blijkt er met de as iets niet goed te zitten. Tijdens de eerste inzet (ik wilde de Rallyclinic van deĀ Volvo Historic Rally Club gaan rijden) kwam ik helaas stil te staan. De achteras is vastgelopen aan het rechter wiel. Hopelijk heb ik aanstaand weekend de kans om dit te onderzoeken.

2015-02-23 12.35.48

 

Dit bericht is geplaatst in Volvo Amazon 1967 met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Achteras met schijfremmen gemonteerd op Volvo Amazon

 1. Stefan schreef:

  Das echt pech van die lager, ik heb al geweten dat ze lawaai maakten en speling hadden, maar nog nooit een vastgelopen exemplaar gezien.

  Mijn P1800E as ligt ook al enkele jaartjes te wachten op inbouw onder de amazon, deze zomer er toch maar eens werk van maken, ik moet echter wel nog eerst remklauwen op de kop tikken.
  Moest er nog wat veranderd worden voor de handrem buiten de 140 kabels ? extra of aangepaste beugeltjes ?

  M.v.g

  Stefan

Geef een reactie