Tulpenrallye Dag 5: ‘Het contrast’

Tulpenrallye Dag 5: ‘Het contrast’

Vroeg in de ochtend waren we weer op pad. Het vertrek vanuit Luxemburg naar Vaals werd ingezet. Op  naar het vertrouwde Nederland. Al snel kwamen we er achter dat vandaag een letterreeks zou gaan worden. Ruim op tijd bij de Tijd Controle leverde een heerlijk kopje koffie op om in de ochtendzon te nuttigen. Ten tijde van de lunch was er echter enige vertraging opgelopen (8 minuten te laat ten opzichte van de ideale voorgeschreven finish tijd), dus na een korte lunch gingen we weer aan de slag. 

Een uitputtingslag. Na meerdere dagen rijden krijgen we meer spierpijn en raken wat sneller vermoeid. Daarnaast was het erg warm! Hoewel we in de middag aardig op schema dachten te bevinden, bleek wonderlijk genoeg er nog een extra navigeerkaart te zijn, welke in onze overgebleven tijd (35min) afgelegd diende te worden. Oeps, een beetje krap in tijd!

Het spreekwoordelijke pedal to THE metal en de route magnifique uitgestippeld. Beide lieten hier en daar wat te wensen over. Met name de gefrustreerde laatste 10 minuten, waarbij de weg compleet weg was aan navigeerzijde, maakte een ongelukkige finish. In onze gedachten. We bleken een 10e (van 82) plaats te hebben bemachtigd op de etappe. We staan nu dus 18e gemiddeld. Mooi resultaat. Hopen dit morgen vast te houden tot aan de finish in Noordwijk..

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie