Aluminium brandstoftank gekocht voor Volvo Amazon

2016-08-13 11.10.42Het vergroten van de benzinetank in de Amazon stond al een tijdje op mijn lijstje. De originele 40 liter tank is helaas net te beperkt bij rally’s langer dan 200 km. Daarnaast merkte ik in de bergen en bij lange bochten dat de brandstoftoevoer ‘droog’ viel. De benzine in de tank klotst dan richting één zijde van de tank waar dan niet de aanvoerleiding zit. Erg irritant.
Ik ben daarom gaan zoeken naar een aluminium race tank. In Belgie heb ik er een voor een leuke prijs kunnen vinden. De tank heeft een inhoud van 60 liter, is voorzien van tankschuim wat het klotsen verminderd en heeft een tankvlotter. Dit laatste klinkt logisch, maar bij race tanks zie je dit niet als standaard.
Het aansluiten van de tankvlotter wordt nog wel een uitdaging daar de zender 0-90 Ohm signaal geeft en de ontvanger 0-200 Ohm. Daar moet dus nog iets op bedacht gaan worden.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized, Volvo Amazon 1967 met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie