Rally tank in Volvo Amazon gebouwd

Ik had reeds een 60 liter Aluminium brandstoftank aangeschaft om in te bouwen. Het inbouwen zag ik nogal tegen op omdat het direct betekent dat de auto een tijd niet zou kunnen rijden. Ik wilde namelijk de huidige benzinetank demonteren en open snijden. Hierdoor ontstaat een mooie bagageruimte waar bijvoorbeeld wat gereedschap en een autokrik kan komen te liggen. Dit ligt dan mooi laag qua zwaartepunt.
Op onderstaande foto is goed te zien hoe de aansluiting voor het aanzuigen van brandstof is ontworpen. Nadeel hiervan is dat in lange bochten de brandstof naar één zijde van de tank klotst en het aanzuigkanaal dus droog komt te staan. Dit probleem heb ik met de aluminium rally tank niet meer! Ik heb de originele tank na het open snijden en afwerken gereinigd en laten stralen en poedercoaten. Het gat van de originele benzine vulopening komt te vervallen en is inmiddels dichtgelast. Daarover later meer.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Rally tank in Volvo Amazon gebouwd

  1. Koen schreef:

    Slim bedacht met de brandstoftank, al is het niet slim als je verder geen auto hebt.

Geef een reactie