Laswerk verricht aan Volvo Amazon

Roest blijft de grootste duivel van de Volvo Amazon. Ook mijn Volvo was niet volledig hard. Zo begonnen de wielranden steeds meer blaasjes te vertonen, evenals de dorpels vlak voor het achterwiel. Een onhoudbare situatie en daarnaast (voor mij) een doorn in het oog! Na diverse kleine (las) klussen had ik vrij goed op de bril wat dit project mij ongeveer zou gaan kosten aan lasuren. Conclusie: Flink sparen!

In november was het plan gemaakt:
December: Amazon demonteren
Januari: Laswerk laten uitvoeren met nieuw plaatwerk
Februari: Strakmaken en spuiten van de Volvo

Het laswerk wat uitgevoerd moest worden, betrof in eerste instantie beide wielranden, dorpels en het dichtlassen van de tankvulopening en antenne-gat. Zoals vaker, is de scope van het project wat uitgebreid. Zo bleek ook het achterpaneel wat laswerk nodig te hebben, moest er een nieuwe hoek in een portier gelast worden en bleek één lower rechtsachter rot te zijn. Daarnaast zal ik nog wel wat punten vergeten zijn.

Na het uitvoeren van het laswerk, is de Amazon weer helemaal hard voor de aankomende jaren! Het laswerk is ontzettend strak gedaan, en direct rekening gehouden met de conservering. Ton, hartstikke bedankt!

Later meer over het strakmaken en spuiten!

Dit bericht is geplaatst in Volvo Amazon 1967 met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Laswerk verricht aan Volvo Amazon

  1. Joke schreef:

    Wordt allemaal weer heel mooi Boele!

Geef een reactie