Volvo Amazon terug van autospuiterij

Nadat het laswerk aan de Amazon was verricht, is de auto opgehaald door de autospuiter. Zij hebben vervolgens alle delen kaal geschuurd en zijn vervolgens begonnen met het strak maken. Dit is een tijdrovende klus en daarnaast echt een ambacht. Ik heb dit zelf wel eens geprobeerd en dat viel knap tegen. Aangezien ik niet meer zo veel vrije tijd heb als voorheen én ik het zeer netjes wil hebben, heb ik toch besloten om dit uit te besteden. De auto is meerdere lagen in kleurnummer 95 gespoten (de originele kleur zoals deze Amazon geleverd is) en vervolgens afgewerkt met blanke lak. De losse onderdelen worden in meerdere tranches gespoten. Zo heb ik geen last van delen die in de weg staan en toch nog niet kan monteren.

Vervolgens heb ik de auto nog een paar dagen laten uitharden en ben ik gestart met het aanbrengen van Fluidfilm. Doordat hier geen sprake is van roest, heb ik gekozen voor Fluidfilm NAS. Dit is iets dikker en zou langer bestand moeten blijven. Uiteindelijk staat alles in de ‘blubber’. Ik ben vervolgens gestart met wat onderdelen die ik had laten poedercoaten (waaronder de aangepaste benzinetank die nu nog enkel als opbergruimte functioneert). De zijstrips zitten origineel met een soort klemmen in het zijscherm gedrukt. Het is mij al vaker opgevallen dat bij Amazons daar vervolgens roestsporen ontstaan. Ik heb daarom gebruik gemaakt van aangepaste rvs M6 slotbouten en op maat geslepen carrosserie ringen welke precies in de sierstrip kunnen schuiven. Uiteraard met gebruik van tectyl gemonteerd. Dit was mij bij de P1800 ook goed bevallen.
Vervolgens kon de rallytank geplaatst worden. Ik had voor het spuiten alles al gemonteerd zodat ik zeker wist dat ik nu niet voor verrassingen kwam te staan.

Dit bericht is geplaatst in Volvo Amazon 1967 met de tags , , . Bookmark de permalink.

4 Responses to Volvo Amazon terug van autospuiterij

  1. rienlammertink schreef:

    Respect, Boele. Dit wordt een hele mooie bak, een heeeeele mooi. Ik wil wel commentaar leveren, maar er valt geen commentaar te leveren.

  2. Joke schreef:

    Om trots op te zijn Boele!

  3. Dick schreef:

    Ziet er goed uit Boele. Ik heb een vraag: wanneer is de blanke lak laag aangebracht?

Geef een reactie